Az ifjúságsegítés rangjáért - TÁMOP-5.4.4-09/2-C-2009-0002
Gyengénlátó Változat

Tisztelt Olvasó!

Információk a projektről Létrehozva: 2012.06.27 10:05 módosítva: 2016.11.15 10:58 Készítette : Hernyák Gábor

A TÁMOP-5.4.4-09/2-C-2009-0002 "Az ifjúságsegítő képzés interprofesszionális fejlesztése" című projekt keretében az ifjúságsegítő és a pedagógusképzés határterületein egyaránt hasznosítható tantervi egységek (30-60 órás kurzusok) strukturált tematikájának és a hozzájuk kapcsolódó tananyagoknak a kidolgozását vállalta a konzorcium által felkért szakértői csapat.

A fejlesztők között felsőoktatási intézmények oktatói és ifjúsági szakértők, trénerek dolgoztak együtt annak érdekében, hogy a felsőoktatás különböző szegmensei és szintjei számára sokrétűen használható tananyagok készüljenek. A kompetencia-fejlesztést célzó tananyagokban az elméleti megközelítéshez és a gyakorlati, tréning jellegű képzéshez egyaránt hasznos információkat találhatnak az érdeklődők. Bár a tananyagok elsősorban a tanárok (képzők) munkáját segítik, egyes fejezetek a hallgatók számára is hozzáférhetővé tehetők. A tantervi egységek a felsőoktatásban általánosan érvényes formátumot követik, feltüntetve a fejlesztendő kompetenciákat, a javasolt oktatásszervezési formákat, a tematikus egységeket, valamint a kötelező és ajánlott szakirodalmat.

Az elkészült szakmai anyagok nem csak a felsőoktatás szociális és pedagógus képzési területein, hanem a szakképzésben (ifjúságsegítő), a tervezett felsőoktatási szakképzésben és a felnőttképzésben is felhasználhatók.

A Tantervi egységek és a Tananyagok (regisztráció után) olvashatók, felhasználhatók!

Tovább

Konzorcium

Kecskeméti Főiskola

Mobilitás

Magyar Pedagógiai Társaság

Partner szervezetek

EXCENTER KUTATÓKÖZPONT

Partnerintézmények

Együttműködő partnereink
 

  • Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző kar - Budapest
  • Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola – Debrecen
  • Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Andragógiai Intézet – Szombathely